16 september 2021

Vakantie nemen laat je beter presteren op werk

Vakantie nemen is altijd goed. Je komt tot rust en je ontspant. Hieronder tref je diverse redenen waarom vakantie nemen je beter maakt op het werk.

Je kantoor is niet de plek voor inspiratie

De werkomgeving is nauwelijks de plek om nieuwe ideeën, benaderingen en probleemoplossende technieken te genereren. Je kunt niet creatief zijn of inspiratie opdoen als je onder enorme druk staat. Een verandering van omgeving tijdens een vakantie kan wonderen doen. Je kunt niet helemaal uitschakelen, maar als je ontspant, kan de creativiteit tot bloei komen. Je geest zal vragen gaan stellen waar je tot nu toe nooit aan had gedacht. Je geest wordt helderder omdat je niet langer moe bent. Je kan bijvoorbeeld vakantiehuizen provence kopen en daar tevens verblijven.

Verlaat je comfortzone

Op vakantie gaan is een uitdaging omdat je zich buiten jouw normale sfeer of comfortzone begeeft. Je moet het kantoor organiseren en werken terwijl je weg bent. Het is een geweldige kans om te delegeren en het is goed om echt te zien hoe het kantoor presteert zonder jou. Je moet voor het geval dat contactprocedures voor noodgevallen instellen, maar idealiter zou er geen ander contact met het kantoor moeten zijn.

Jouw gezondheid komt enorm ten goede

Kijk naar alle extra bonussen die je krijgt. Je voelt je beter, slaapt goed en je humeur is verbeterd. Jouw stress en angst zijn lager. Hartfunctie en bloeddruk beginnen terug te keren naar normale niveaus.

Doe wat netwerken

Terwijl je op vakantie bent, zul je waarschijnlijk veel nieuwe mensen ontmoeten en je zult met een aantal van hen in contact komen. Ze zitten misschien wel in hetzelfde bedrijf, dus het is echt de moeite waard om contact te houden via je LinkedIn-profiel en berichtencentrum.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt nieuwe leads ontdekken, potentiële nieuwe markten verkennen, inkomsten genererende ondernemingen en nieuwe partnerschappen plannen. Het zal natuurlijk gebeuren en de follow-up moet vriendelijk en zonder druk zijn.