16 september 2021

Toch nog op vakantie in 2020

2020 staat bij iedereen nu al in de boeken als één van de allerslechtste jaren ooit. Iets wat wij nooit hadden durven te bedenken is realiteit geworden. Een pandemie, een lockdown, beperkingen op reizen, vliegen en vakantie. Echter is het ook weer bizar hoe snel we met z’n allen aan dit ‘nieuwe normaal’ gewend zijn geraakt. We ontdekken massaal mooie plekjes in Nederland, in de sportschool maakt iedereen netjes schoon en we kijken er niet meer van op als we ergens in de rij moeten wachten of een mondkapje verplicht is. In deze blog belichten we natuurlijk specifiek de impact van het Corona virus op het vieren van vakantie. Wat kan er momenteel niet meer en wat is er nog wel allemaal mogelijk? Lees snel verder!

Alles wat niet meer kan

Verre reizen maken is nu even heel erg lastig, als het niet compleet onmogelijk is. Vanuit België gezien hebben bijna alle landen een negatief reisadvies. Reizen naar deze bestemmingen wordt dan zwaar afgeraden door onze regering of er kunnen alleen noodzakelijke reizen worden gemaakt naar het land in kwestie. Natuurlijk kun je daar lak aan hebben en alsnog gaan. Echter, dit heeft wel enkele gevolgen. Wanneer er problemen ontstaan op bestemming wordt je namelijk niet geholpen door de overheid. Je zult zelf moeten uitzoeken hoe je terugkomt naar België. Daarnaast verzekeren de meeste reisverzekeraars deze bestemmingen ook niet langer. Ook bestaat er dan nog het risico van een lockdown in de plaats waar jij je bevindt. Dan is de vakantiestemming er natuurlijk wel gelijk vanaf.

Wat kan er nog wel?

Genoeg negativiteit. Er is namelijk nog steeds van alles mogelijk. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een beetje aanpassingsvermogen. Zet je plannen opzij en treur niet langer over de vakantie die niet doorgaat. Ook in ons eigen prachtige land België is er namelijk voldoende te beleven. Kies er bijvoorbeeld voor om een leuke stedentrip te maken en ontdek nieuwe plekjes in de stad die je bezoekt! Er zijn altijd nieuwe restaurantjes, winkeltjes en andere speciaalzaken te vinden die er tijdens je laatste bezoek nog niet waren. Verder kun je in België ook genoeg natuur vinden. Had je je verheugt op een strandvakantie? Boek dan een huisje aan de Vlaamse kust. Stond er een actieve vakantie op de planning? Kies er dan voor om dit jaar eens lekker te gaan mountainbiken, hiken en wildwaterkanoën in de Ardennen.
Natuurlijk kun je ook gerust eens een zomer thuis blijven. Verwen jezelf met een paar flessen van je lievelingscava en koop een goed boek. Zo kun je prima vertoeven in je eigen achtertuin of balkon! Let op: bij het consumeren van alcohol ligt een verslaving altijd op de loer. Neem contact op met SolutionS Belgium voor alcoholhulp en voor meer informatie.