16 september 2021

Luier je suf

Wat steeds vaker voorkomt in de tuinen, in parken, op festivals of langs het strand zijn hangmatten. Niet alleen in het buitenland, maar ook steeds vaker in Nederland komt het voor. Het eigenlijk ook helemaal niet zo’n gekke gedachte. Denk er maar eens rustig over na hoe zalig jij kan liggen in een hangmat. Het is misschien wel leuk en ook handig om te weten hoe je het best gebruik kan maken van een hangmat.

Het meest logische en tevens ook het belangrijkste zijn de steunpilaren van een hangmat. Zonder deze steunpilaren valt er weinig te hangen. Vindt stevige steunpilaren zoals palen, bomen of eventueel muren. Hiervoor zorg je dat de hangmat in de meest veiligste en stabiele positie komt. Het klinkt heel knullig om te zeggen, maar het is van groot belang de juiste houding aan te nemen als je gaat relaxen in een hangmat. Je kunt al snel last krijgen van je nek, schouders of rug. Dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn van een dagje lekker relaxen.

Vervolgens moet je ook goed nadenken over het materiaal van bijvoorbeeld de touw. Wie er ook in de hangmat ligt, het touw krijgt het zwaar te verduren naar mate de tijd doortikt. Goed stevig touw is daarom van groot belang. Handig is om rekening te houden met de breekkracht en slijtvastheid. Als je hier vragen over hebt kan je gerust naar een medewerker gaan en vragen om hulp.

Niet getreurd voor de mensen die geen grote tuin hebben of überhaupt geen tuin hebben. Maranon heeft ook prachtige hangstoelen. Dit neemt honderd procent veel minder ruimte in beslag dan een hangmat. Het is trouwens ook stevig genoeg voor twee personen. Hierdoor heb je ook de optie om met een vriend of vriendin er in te zitten. Ideaal dus voor de mensen met een balkon.