29 juli 2021

Lekker rustig

Het is weer even tijd dat er ontspannen wordt. Niet alleen ontspannen op de bank, maar echt even er tussenuit. Zo’n uitje hoeft niet helemaal in het buitenland, want er zijn namelijk zat plekken in Nederland waarbij dit goed mogelijk is. Ik heb het vandaag over een plek een beetje zuidwesten van Assen, deze plek heet Appelscha. Er is altijd wat te beleven in de regio Appelscha.

Vlakbij de grens van Drenthe laat de provincie Friesland zich op visuele wijze van een onverwachte en schitterende kant zien. Daar waren de vele bomen zich tot een bos vormen, verrast het Friese landschap je. Het is geen landschap van harde klei, grotere meren en vlakke weiland. Zeker niet het standaard landschap wat je voornamelijk tegenkomt hier in Nederland. Het gaat hier om een bosrijke omgeving met relatief hoge zandgronden en twee Nationale parken. Deze Nationale parken zijn ook zeker een aanrader om even te bezoeken als je hier in de buurt bent of als je hier verblijft. Je kan genieten van de natuur, de rust en de ruimte die deze omgeving je toereikt. Je kunt dit bos te voet of met de mountainbike ontdekken. Eigenlijk is deze regio niet in één dag te ontdekken. De omgeving nodigt je automatisch uit om nog langer te blijven om de rest te ontdekken. Daarbij zijn er ook drie grote steden makkelijk bereikbaar, minimaal binnen een uur.

Daarbij is er een perfecte plek om te overnachten om dit gebied te ontdekken, namelijk Hotel in Appelscha. Als je hier verblijft maakt het niet uit of je één dag, een weekend of een stuk langer blijft. Vanuit deze locatie is alles goed bereikbaar. Door de centrale ligging van het hotel is het gehele noorden makkelijk bereikbaar. Het is erg leuk als stelletje, maar zeker ook aan te raden om met het gezin langs te gaan.